KAINOTOPIO

KAINOTOPIO

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ριζικά ανεπίκαιρο (Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν)

Ενώ ο Β΄ γύρος των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών έληξε με τους πολίτες κυρίως απέχοντες και απηυδισμένους στο καναβάτσο και δύο φωτοβολίδες (Καμίνης, Μπουτάρης) να προσπαθούν να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα… Ενώ μας αναθεωρήσανε το έλλειμμα και θα μας ξεζουμίσουνε για να πιάσουν το στόχο τους… δηλαδή την καθυπόταξη της Εργασίας στη μέγγενη ενός αυθαίρετου, ληστρικού χρηματοπιστωτικού Κεφαλαίου… Ενώ η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση δείχνει να διαλύεται στα εξ΄ ων συνετέθη, εγώ θέλω να ασχοληθώ, διακριτικά ελπίζω, με μια ήσσονος σημασίας κόντρα που έλαβε χώρα παραμονές του Β΄ γύρου των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών.

Εδώ και αρκετό καιρό ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος διατηρεί την στήλη Πάνω Κόσμος/Κάτω Κόσμος στη Lifo και στον πάτο του Κάτω Κόσμου ξεκατινιάζει άκομψα και ανώνυμα ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε και ποσώς ενδιαφερόμαστε να μάθουμε σε τι προσωπικά τον ενοχλούν ή τον έχουν βλάψει. Παρακολουθούσα με αυξανόμενη δυσανεξία το διαρκές outing μηνών και δυσανασχετούσα με τη ματαιότητα της μικροπρέπειας ενός δημοσιογράφου που με τα γραπτά του έχει κομίσει καλλιέργεια και οξύνοια στον δημοσιογραφικό χώρο. Σε μια τελευταία του επίθεση ένας στόχος (pitsirikos) απάντησε αναλόγως και τα εντόσθια ξεχύθηκαν στην blogόσφαιρα. Τα εν οικώ μη εν δήμω Κύριοι. Υπάρχει και μια μικρή λεξούλα που λέγεται Ήθος Κύριοι, ανεξάρτητα αν ο αμυνόμενος (pitsirikos) φαίνεται να κερδίζει την κόντρα σε μας που δεν ξέρουμε τα εντόσθια σας. Μου προκαλεί ελεεινή απέχθεια που επαγγελματικές κόντρες και προσωπικές αντιθέσεις ξεχύνονται σε δημόσιο βλέμμα, με τέτοιο τρόπο, γιατί τελικά υπαινίσσονται ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από το Κωστοπουλικό κλέος του mainstream lifestyle που χρόνια κυριάρχησε στην Ελλάδα και πολιτισμικά την οδήγησε εκεί που την οδήγησε. Τουλάχιστον ο Κωστόπουλος για να ξεχαρμανιάσει παίρνει το φουσκωτό του και κόβει βόλτες στο Αιγαίο.

Υστερόγραφο 1: Μου είχε προκαλέσει θλίψη ο Αλέξης Τσίπρας προ καιρού που σε πάνελ του Πρετεντέρη συνομίλησε με τον Κωστόπουλο αντί να του αντιτάξει ότι δεν συνομιλεί μαζί του για τις πολιτικές εξελίξεις. Αν τον εκτιμά ας μιλούσαν για γκομενικά, ποδοσφαιρικά ή επιχειρηματικά κατ΄ ίδιαν. Μου έδωσε την εντύπωση πως αν ο Πρετεντέρης του είχε φέρει απέναντι την Τζούλια Αλεξανδράτου μια χαρά θα συζητούσαν εμβριθώς το μέλλον της Ελλάδας.

Υστερόγραφο 2: Είναι εμφανές ότι αν είναι να γίνει κάτι σε αυτή τη χώρα θα γίνει μόνο αν τα κάτω έρθουν πάνω. Τα κεφάλια και δεν αναφέρομαι μόνο σε πολιτικούς έχουν σαπίσει επικίνδυνα.

http://pitsirikos.net/2010/11/%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%b8%ce%b7-%cf%84%cf%83%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bf/

http://pitsirikos.net/2010/11/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...