KAINOTOPIO

KAINOTOPIO

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πληρώνουμε

Εμείς που δεν πληρώνουμε, την έκτακτη εισφορά, τον μη αναλογικό φόρο επιτηδεύματος, τον φόρο ακίνητης περιουσίας, που με τη βοήθεια των υποτακτικών βολευτών της πλειοψηφίας σας, αύριο θα ενσωματώσετε στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. και για ευνόητους λόγους τον βαφτίσατε τέλος, δεν είμαστε πολλοί: Είμαστε η οικογένεια μου και λίγοι φίλοι, ούτε καν η πλειοψηφία των φίλων μας και γνωστών.


Εμείς που δεν πληρώνουμε τους φόρους αυτούς και τους επόμενους που θα σκαρφισθείτε, εφαρμόζοντας την εγχώρια εκδοχή του Δόγματος του Σοκ- βομβαρδίστε τον πληθυσμό της χώρας πειράματος με καταιγιστικά, ισοπεδωτικά μέτρα ώστε να μην έχει ούτε καν την ανάσα για να αντιδράσει- πάντα πληρώναμε τους φόρους που μας αναλογούν στην ώρα τους, δεν έχουμε ποτέ φοροδιαφύγει, είμαστε νομοταγείς πολίτες (sic) της μεσαίας τάξης (sic) που δεν έχουμε καθυστερήσει να πληρώσουμε ούτε καν λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας.

Εμείς που δεν πληρώνουμε, θα πληρώναμε ακόμα και πολλαπλάσιους νόμιμους και λελογισμένους φόρους, αν κάποιοι που αποδεδειγμένα έκλεψαν και βίασαν το κουφάρι αυτού του τόπου έμπαιναν φυλακή. Εσείς δεν μπορείτε να βάλετε φυλακή ούτε καν τον Μάκη Ψωμιάδη.

Εμείς που δεν πληρώνουμε, δεν πιστεύουμε στην ελληνική δικαιοσύνη μέχρι να βρεθούν δικαστές να ορθώσουν ανάστημα, όπως ο Τερτσέτης και ο Πολυζωίδης ή έστω ο τυπολάτρης Σαρτζετάκης, αφού και καλά το νεκρό κουφάρι του Συντάγματος είναι ακόμα σε ισχύ.

Εμείς που δεν πληρώνουμε, προσπαθούμε με κάθε μέσο, σε φιλικό επίπεδο σε επίπεδο γειτονιάς ή με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, να πείσουμε και άλλους συμπολίτες μας, ότι το σημείο μηδέν έχει φτάσει: Αν δεν αντιδράσουμε, μέρα με την μέρα, θα μας ισοπεδώσουν με μισθούς Βουλγαρίας και εργασιακές συνθήκες 19ου αιώνα.

Εμείς που δεν πληρώνουμε, έχουμε πλήρη επίγνωση ότι, αν παρ΄ ελπίδα αντιπροσωπεύουμε ικανή πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θα αυξήσετε αυτόχρημα τις προσαυξήσεις από καθυστέρηση φόρων, θα μας εκβιάσετε και αν χρειαστεί θα κατασχέσετε και τα σπίτια που μένουμε. Έτσι θα επιτελέσετε εσείς, οι σοσιαληστές την εκφοβιστική προπαγάνδα των αλήστου μνήμης εθνικοφρόνων της μετακατοχικής περιόδου, που το μότο τους ήταν, ότι οι κουμουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια.

Εμείς που δεν πληρώνουμε, έχουμε επίγνωση ότι μπορεί να επιταχύνουμε τις εξελίξεις για μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά και το μαρτύριο της σταγόνας με τον καιρό δεν θα έχει καμιά διαφορά. Αντιλαμβανόμαστε το πολιτικό κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και έχουμε πλήρη επίγνωση ότι το πολιτικό κενό δεν μπορεί να γεμίσει ο λαϊκιστής σαμαράς και ο αδίστακτος καρατζαφύρερ. Θλιβόμαστε ακόμα περισσότερο όμως με την κατάντια της ελληνικής αριστεράς που δεν μπορεί να ενωθεί σε ένα μίνιμουμ εθνικών στόχων ακόμα και σε συνθήκες εθνικής διάλυσης.

Εμείς που δεν πληρώνουμε, πληρούμε τα κριτήρια του εθνικού στόχου που έθεσε ο εξαφανισμένος πρωθυπάλληλος στη ΔΕΘ: Έχουμε μόνο μια εργαζόμενη στη στενή οικογένεια που μάλιστα είναι απλήρωτη για μήνες και το νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που δουλεύει τέθηκε παρανόμως σε εφαρμογή της οργουελικής εργασιακής εφεδρείας.

Εμείς που δεν πληρώνουμε, προσπαθούμε επιπόνως και με πλήρη επιτυχία μέχρι στιγμής να μην πέσουμε σε ομαδική κατάθλιψη και να μην μας κυριεύσει ο φόβος, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα. Γιατί ο φόβος που επιδέξια διασπείρουν είναι το πυρηνικό τους όπλο. Αλλά ο φίλος Greek Rider http://greekrider.blogspot.com/search?updated-max=2011-09-14T21%3A05%3A00%2B03%3A00&max-results=7 τις προάλλες, μου υπενθύμισε το προηγούμενο στιχάκι από το πασίγνωστο… θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία… του Ανδρέα Κάλβου.

Ωδή τετάρτη

ΕΙΣ ΣΑΜΟΝ

Όσοι το χάλκεον χέρι

βαρύ του φόβου αισθάνονται,

ζυγόν δουλείας ας έχωσι•
θέλει αρετήν και τόλμην
η ελευθερία.

Αυτή (και ο μύθος κρύπτει

νουν αληθείας) επτέρωσε

τον Ίκαρον• και αν έπεσεν

ο πτερωθείς κ' επνίγη

θαλασσωμένος•

Αφ' υψηλά όμως έπεσε,

και απέθανεν ελεύθερος.-

Αν γένης σφάγιον άτιμον

ενός τυράννου, νόμιζε

φρικτόν τον τάφον.

[δ'-κγ']

Εάν φιλοτιμούμεθα
'να την ξαναποκτήσωμεν
μ' ίδρωτα και με αίμα,
καλόν είναι το καύχημα
της αρχαίας δόξης.

Ανδρέα Κάλβου, Ωδαί

2 σχόλια:

  1. Έχει ενδιαφέρον. Δεν ξέρω καταρχάς αν με βρίσκει η ιδέα σύμφωνο, αλλά νομίζω πως όποια μορφή αντίδρασης-αντίστασης σ' ότι συμβαίνει αξίζει τουλάχιστον μιας δεύτερης ανάγνωσης.

    Γι αυτό και σου θέτω μια σειρά ερωτημάτων με σκοπό να καταλάβω αν η ύπαρξη κοινής γραμμής (για μένα είναι απαραίτητη) εκ μέρους των συμφωνούντων με την ενέργεια αυτή είναι προαπαιτούμενη για την εκδήλωσή της:

    Δεν πληρώνουμε ποτέ συνασπιζόμενοι σε οργανωμένα κινήματα και καταγγέλοντες? Κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα? Πάμε δικαστικά? Πληρώνουμε καθυστερημένα? Αν ναι, αποδεχόμαστε και το πρόστιμο ενός φόρου που δεν αναγνωρίζουμε? Ζητάμε εξορθολογισμό της κατανομής του βάρους των εισφορών ή πλήρη απόσυρση των μέτρων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KAINOTOΠΙΟ : Επειδή ή στραβός είναι ο γιαλός του blogger ή... (via email)

    Κατ΄ αρχήν η ύπαρξη κοινής γραμμής στους λίγους ανθρώπους που
    αναφέρομαι είναι δεδομένη. Από την άλλη δε θεωρώ ότι υπάρχει μόνο ο
    ένας σωστός τρόπος να αντιδράσεις. Μερικές πρόχειρες νομικές
    διευκρινήσεις : Η έκτακτη εισφορά είναι φορολογία σε φορολογημένο
    εισόδημα. Το κράτος επικαλείται ότι σε έκτακτες συνθήκες καταβάλλονται
    έκτακτοι φόροι. Τα δικαστήρια θα ακολουθήσουν. Έτσι κι αλλιώς η
    επιβολή της γίνεται τυπικά με κάποια προοδευτικότητα (διαφορετικοί
    συντελεστές, ανάλογα με το εισόδημα).
    Το τέλος επιτηδεύματος είναι πιο έωλο. Και ο Μεγαλοδικηγόρος και ο
    ελεύθερος επαγγελματίας που έχει κλείσει τα βιβλία του και είναι
    άνεργος θα πληρώσουν ακριβώς το ίδιο ποσό. Στις προσφυγές που θα
    ασκηθούν θεωρώ εκ των ουκ άνευ για το χαμένο κύρος της δικαιοσύνης να
    βρεθούν δικαστές που θα τις κάνουν δεκτές. Ωστόσο για να ασκήσεις
    ατομικά προσφυγή ή για να συμμετάσχεις σε ομαδική πρέπει να πληρώσεις
    τους φόρους με ρητή επιφύλαξη των νόμιμων δικαιωμάτων σου. Πρέπει
    επίσης να πληρώσεις και τους δικηγόρους που θα ασχοληθούν. Εδώ
    σωματείο με κοινωνικό προφίλ ζητά 35 ευρώ το κεφάλι. Πιάσε το αυγό και
    κούρευτο.
    Ο φόρος ακινήτων όμως που ενσωματώνεται στη ΔΕΗ ξεπερνά κάθε όριο
    κοινωνικής αναλγησίας και όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα πρέπει
    να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να μην περάσει. Δεν μπορεί εσύ να
    πληρώνεις την κατανάλωση ρεύματος σου και να έρθει το κράτος να σου
    κόψει το ρεύμα, που αποτελεί στοιχειώδες κοινωνικό αγαθό, επειδή δεν
    έχεις πληρώσει το φόρο που έχουν αυτοί ενσωματώσει στο λογαριασμό.
    Άλλωστε το βαφτίσανε τέλος για η ΔΕΗ εισπράττει νόμιμα τέλη. Οπότε τι
    κάνεις; Δεν πληρώνεις. Αν είμαστε πολλοί, βλέπεις τι αντίκτυπο θα
    προκαλέσεις και αναλόγως σταθμίζεις τις κινήσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...