KAINOTOPIO

KAINOTOPIO

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Δεδομένα

Χαρδαλιάς Νίκος: Υπάρχει σταθερότητα στους μέσους όρους των sms αυτών που θέλουν να μετακινηθούν. Είναι αναγκαίο ο μέσος όρος να πιεστεί προς τα κάτω


Σύμφωνα με το «Reuters», σε Ιταλία, Γερμανία και Αυστρία οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παρέχουν δεδομένα στις Αρχές, παρακολουθώντας εάν οι άνθρωποι συμμορφώνονται με τους περιορισμούς στην κυκλοφορία που έχουν επιβληθεί.
Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η διαδικασία αυτή «σέβεται τους νόμους περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής της Ευρώπης» και ότι «τα δεδομένα είναι ανώνυμα», στις χώρες αυτές, ενδεχομένως και σε άλλες που δεν είναι γνωστές, βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστιου μεγέθους συλλογή προσωπικών δεδομένων, στο όνομα των «έκτακτων συνθηκών».
Πιο συγκεκριμένα, στη Γερμανία, η «Deutsche Telekom» ενημερώνει τις Αρχές για το κατά πόσο τηρούνται οι περιορισμοί εκεί που έχουν κλείσει σχολεία και καταστήματα, παρακολουθώντας τις κινήσεις των κατόχων έξυπνων τηλεφώνων.
Η παρακολούθηση μάλιστα εντείνεται και επεκτείνεται από μέρα σε μέρα με το αιτιολογικό ότι «η Γερμανία εισέρχεται στην εκθετική φάση της επιδημίας» και επομένως, «χωρίς πρόοδο στη μείωση των επαφών μεταξύ προσώπων, θα μπορούσαν να μολυνθούν έως και 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε δύο ή τρεις μήνες».
Στην Ιταλία, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας «Telecom Italia», «Vodafone» και «WindTre» προσφέρουν επίσης στις Αρχές συγκεντρωτικά στοιχεία για την παρακολούθηση των κινήσεων των ανθρώπων. Στην περιοχή της Λομβαρδίας τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για να ελεγχθεί το κατά πόσο οι κάτοικοι συμμορφώνονται με τις εντολές για παραμονή στο σπίτι.
Στην Αυστρία η «A1 Telekom Austria Group», η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της χώρας, μοιράζεται τα δεδομένα με το κράτος μέσω μιας εφαρμογής ανάλυσης κίνησης που αναπτύχθηκε από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Γκρατς, το οποίο έχει χρηματοδοτήσει! Διαφημίζει μάλιστα ότι το εργαλείο αυτό συμμορφώνεται με τον Κανονισμό περί απορρήτου της ΕΕ και τον Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων, ο οποίος επιτρέπει την παρακολούθηση, με το μανδύα κάποιων τυπικών περιορισμών στην επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του.
Όσο κι αν προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι οι καταγραφές τους αφορούν μαζικά και ανώνυμα δεδομένα και όχι εξατομικευμένη και προσωποποιημένη παρακολούθηση, το σίγουρο είναι ότι οι δυνατότητες τέτοιων μηχανισμών είναι ανεξάντλητες και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το μέγεθος της πληροφορίας που καταλήγει στις κρατικές αρχές.

3 σχόλια:

  1. https://www.capital.gr/diethni/3442435/to-israil-edose-prasino-fos-gia-sullogi-prosopikon-dedomenon-politon-apo-tis-mustikes-upiresies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μετακινήσεις πολιτών πριν και μετά την καραντίνα – Νέα πλατφόρμα από την Google
    https://www.efsyn.gr/node/237750

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρωσία: Μέσω smartphone παρακολουθείται η τήρηση της καραντίνας

    Το σύστημα παρακολούθησης των ατόμων που έχουν διαγνωσθεί με κορονοϊό και παραμένουν στο σπίτι τους, το οποίο φέρει την ονομασία «Κοινωνική παρακολούθηση», τέθηκε σε λειτουργία σήμερα στη Μόσχα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της η Διεύθυνση πληροφοριακών τεχνολογιών, σήμερα παρέδωσαν στους ασθενείς, οι οποίοι έχουν διαγνωσθεί με κορονοϊό, smartphone στα οποία είναι εγκατεστημένη η εφαρμογή «κοινωνική παρακολούθηση».

    Οι κάμερες ελέγχουν αν τηρείται η καραντίνα και εντοπίζουν άμεσα τις περιπτώσεις παραβίασης.

    https://www.news247.gr/live-blog/i-poliorkia-toy-koronoioy.7615480.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...