KAINOTOPIO

KAINOTOPIO

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Οργουελικές λεπτομέρειες

Στην Ρωσία των σαρωτικών πυρκαγιών η αστυνομία συνέλαβε τον αντιπολιτευόμενο Μπόρις Νέμτσοφ μαζί με άλλα άτομα, επειδή διαδήλωναν υπέρ του δικαιώματος της ελεύθερης συνάθροισης. Παρενθετικά ας αναφερθεί ότι ευρωβουλευτής από την Ολλανδία δέχτηκε την επίθεση αστυνομικών, ενώ ο Τσάρος πασών των Ρωσιών, Πούτιν δήλωσε ότι οι Αρχές θα συνεχίσουν να διαλύουν τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, εκτός και αν αυτή αποκτήσει άδεια για να διαδηλώνει. Σύμφωνα με την μετά-οργουελική γραμματική ερμηνεία της δήλωσης, ο Τσάρος που χορηγεί τις άδειες ζητά από τους διαδηλωτές να αποκτήσουν άδεια από αυτόν για να διαδηλώνουν ενάντια του.


Στην Ελλάδα πάλι στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Δια Βίου Εκπαιδευτική Αποβλάκωση άνοιξε παράθυρο εισόδου από ΙΕΚ ή ακόμη και από ιδιωτικά κολέγια, ώστε ο ενδιαφερόμενος να πηδήσει και να γκρεμοτσακιστεί σε τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. Σε πρώτη φάση ωστόσο μελετάται η εφαρμογή του νέου νόμου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), που αποτελεί μορφή Διά Βίου Εκπαίδευσης, πλήρως ισότιμη με τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας. Έτσι μελλοντικά συζητείται η πιθανότητα εισαγωγής στα προγράμματα του ιδρύματος εκτός κλήρωσης μέσω της συγκέντρωσης συγκεκριμένου αριθμού πιστωτικών μονάδων που θα οριστεί σε συνεργασία με τη διοίκησή του.

Η σχετική διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο αναφέρει ότι προβλέπεται «η σύνδεση προγραμμάτων της μη τυπικής εκπαίδευσης με το σύστημα της τυπικής εκπαίδευσης μέσω σπονδυλωτών και πιστοποιημένων προγραμμάτων μάθησης, τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης, άθροισης και μεταφοράς πιστωτικών μονάδων εκπαίδευσης από το ένα σύστημα στο άλλο».

Μετά τα ανωτέρω νομίζω ότι αντιλαμβανόμαστε με ενάργεια ότι η μεταφορά πιστωτικών μονάδων στην Εκπαιδευτική Αποβλάκωση συνάδει πλήρως με την κυρίαρχη κουλτούρα των πιστωτικών καρτών, αλλά ακόμα περισσότερο με τις δωροεπιταγές που κερδίζουμε, αν προτιμάμε σταθερά συγκεκριμένο super market.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...