KAINOTOPIO

KAINOTOPIO

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Αφανείς ήρωες

Δεν αντέχω να διαβάζω για τους "αφανείς ήρωες της Φουκουσίμα". Ίσως να μου ήταν λιγότερο επώδυνο, αν στη θέση των τριών εργατών που υπέστησαν εγκαύματα στην προσπάθεια τους να ψύξουν τους αντιδραστήρες και εκτέθηκαν σε επίπεδα ραδιενέργειας 10.000 φορές υψηλότερα από το κανονικό, ήταν κάποια μέλη, ή και ο πρόεδρος αυτοπροσώπως, του Διοικητικού Συμβούλιου της ιδιωτικής εταιρείας TEPCO που εκμεταλλεύεται τα πυρηνικά εργοστάσια, στα πλαίσια βεβαίως-βεβαίως της δια βίου μάθησης των ίδιων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και ως έμπρακτη εφαρμογή της περίφημης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που κάθε εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της, τα τελευταία χρόνια, την λανσάρει σαν το απόλυτο εγκόλπιο της.


Η TEPCO, που ιδρύθηκε το 1951, σήμερα είναι η 4η σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής ενέργειας στον κόσμο και η μεγαλύτερη στην Ασία. Μόνο μέσα στα τελευταία 25 χρόνια εμφανίζεται να έχει λειάνει τις συνέπειες σε τουλάχιστον διακόσια ατυχήματα και μόνο στην τελευταία δεκαετία να έχει παραποιήσει καμιά τριανταριά εκθέσεις επιθεωρητών ασφαλείας. Αλλά φαίνεται πως ακόμα και στην Ιαπωνία, αν κάποιος πρέπει να κάνει χαρακίρι, ερμηνεύεται κατά το δοκούν.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=262371
 
http://agauch-katerina.blogspot.com/2011/03/blog-post_16.html

1 σχόλιο:

  1. Με το συγκλονιστικό ποσό των 15 Ευρώ παραπάνω στο μεροκάματό τους αποζημιώνουν οι Ιάπωνες (εργοδότες) τους Ιάπωνες (επιστήμονες κι εργάτες) που εκτίθενται στον ραδιενεργό θάνατο, προσπαθώντας να τον αποτρέψουν...
    ΣΤΑΘΗΣ Σ. 28.ΙΙΙ.2011 stathis@enet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...