KAINOTOPIO

KAINOTOPIO

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Bela Tarr - Prologue (Visions of Europe)



Σήμερα απολύσανε έναν συνονόματο μου, που για τα 800 ευρώ που έπαιρνε το μήνα, με πλήρη ασφάλιση ο προνομιούχος, τους έφερνε τουλάχιστον 3000. Η εταιρεία εξακολουθεί να είναι κερδοφόρα αλλά σε συνθήκες κοινωνικές διάλυσης θέλει να διατηρήσει τα ίδια κέρδη με πέρυσι. Έτσι, στη new speak προβαίνει σε μείωση του παραγωγικού κόστους, δηλαδή, σε απλά ελληνικά, πετά ανθρώπους στο δρόμο ,την επόμενη της πρωτοχρονιάς. Βέβαια μην τα βλέπουμε όλα μαύρα. Αύριο, επειδή ήταν εξαιρετικός στη δουλεία του μπορεί να διεκδικήσει να δουλεύει part time από το σπίτι του με 300-400 ευρώ μαύρα στην ίδια εταιρεία. Η εργασία ως φιλοδώρημα. Η άχρηστη υπεραξία συσσωρευμένων μεταπτυχιακών και προσωπικής ικανότητας. Οι μέρες σας είναι μετρημένες. Κάθε μέρα, μας είναι πολύτιμη, για να συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορεί να πάει για πολύ έτσι.

2 σχόλια:

  1. άμεσο, καίριο, εξαιρετικό!

    breadline, 12 το μεσημέρι!
    Δεν ζει και ο Al Capone:

    "...At the outset of the Depression, Al Capone, the notorious gangster from Chicago, established the first soup kitchen. He started it because he wanted to clean up his shady image. Capone's kitchen served three meals a day to ensure that everyone who had lost a job could get a meal..."
    http://www.u-s-history.com/pages/h1660.html

    και:
    Κατεργάρηδες εργαζόμενοι, καταπιεσμένα αφεντικά (δώρο: “The Take”)
    http://inconue.wordpress.com/2009/05/10/ouvriers-voyous-patrons-opprimes/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μέρες που ζούμε είναι σκοτεινές και αν δεν αντιδράσουμε άμεσα θα γίνονται ολοένα και πιο σκοτεινές. Από την Αυγή έμαθα για την απεργία στις 3 Ιανουαρίου στα Νότος Γκάλερις ενάντια στη εκ περιτροπής εργασία. Η εφημερίδα Β(λ)ήμα, ενδεικτικά, δεν την θεώρησε είδηση άξια αναφοράς και αναγκάστηκε να ασχοληθεί με το θέμα όταν έγινε σχετική επερώτηση στη βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...