KAINOTOPIO

KAINOTOPIO

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Αφορισμοί Α-Ω

Α. Αν θέλεις να δράσεις πρέπει πρώτα να αντιδράσεις. Για να αντιδράσεις πρέπει να προκαλέσεις σοκ. Το σοκ ξυπνά τη συνείδηση. Στη συνείδηση υπάρχουν πληγές και ξέφτια. Αν υπάρχουν μόνο ξέφτια είσαι τυχερός. Αν υπάρχουν πληγές και ιδίως βαθιές μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να γεμίσει τη διαφορά.
Β. Βάλε λίγα και καλά στο πολύ που προσπαθείς για να το κάνεις πλούσιο.
Γ. Γράψε, ξήλωνε σε δουλειά να βρίσκεσαι.
Δ. Δεν έθρεφε τη ζωή του. Έθρεφε χίμαιρες.
Ε. Είναι ανειδίκευτος. Γράφει για τα πάντα.
Ζ. Ζούσε τη ζωή του. Ότι έγραφε ήταν μόνο σημεία στίξης: κάτι κομπιασμένα κόμματα, μερικά ζωτικά ερωτηματικά, πολλά θαυμαστικά που απλώς ήθελε να τα μοιραστεί και σπάνια τελείες.
Η. Η ποίηση είναι ένταση. Το μυθιστόρημα διάρκεια. Η ψευδαίσθηση πρέπει να έχει διάρκεια δεν μπορεί να δεχτεί την αλήθεια της έντασης.
Θ. Θρόισμα μαγικό, λέξεων δύο: Σε αγαπώ. Μόνο όταν το κάθε ζευγάρι, που το ψιθυρίζει με το δικό του αμετάβατο σε όλους τους άλλους τρόπο, δεν το λέει ως συμβόλαιο.
Ι. Ίσως να είναι καλύτερα να ζεις με το ένστιχτο σου. Το ξύπνημα της συνείδησης μπορεί να σε οδηγήσει σε επικίνδυνη στροφή …καταστροφής.
Κ. Κέρδισε ένα φίλο στο δρόμο. Έχασε ένα βιβλίο στο δωμάτιο. Πέταξε τα βιβλία στο δρόμο και συνέχισε να περπάτα προσδοκώντας συναντήσεις.
Λ. Λοιπόν καλά είμαι μέχρι εδώ. Μπορώ να πεθάνω εκεί πέρα.
Μ. Μη φοβάσαι το φόβο σου, αυτός σε προστατεύει.
Ν. Να μη διαβάζεις ποίηση, αν δεν θες να γίνεις, προς τύχη σου, πρόστυχος.
Ξ. Ξέροντας ο συγγραφέας να ζει στο σκοτάδι, αφού παρατείνει αρκετά τη διαμονή, προσπαθεί στη συνέχεια απεγνωσμένα να ανάψει το φως.
Ο. Ο προφήτης έβλεπε το τέλος των άλλων αλλά δεν μπορούσε να δει το δικό του τέλος. Αυτό του επέτρεπε να συνεχίσει να ζει προφητεύοντας.
Π. Πολλοί συγγραφείς αισθάνεσαι ότι σου στάθηκαν στα δύσκολα. Όταν δεν αγαπούσες τίποτα σε γύμνασαν να αγαπήσεις πρώτα την ιδέα της αγάπης.
Ρ. Ροή λέξεων, ανεκτίμητων βιβλίων που θα μείνουν αιώνια, ροή χρημάτων, που για να πολλαπλασιαστεί καρκινικά προσδοκώντας της απαραίτητες μεταστάσεις και νυν και αείν, μπαζώνει το ποτάμι, που κάποιος πρώτος γραφιάς έβλεπε ώρες να ρέει και μετά αβίαστα άρχισαν από μέσα του να ρέουν οι λέξεις.
Σ. Στην κορυφή της έντασης αυτός που γράφει για να μην την κουράσει, για να την επιτείνει και να την ανατροφοδοτήσει ζει στον κόσμο του και δεν μπορεί να ζήσει στον κόσμο.
Τ. Τα μυθιστορήματα, όπως και οι ταινίες βοηθούν πολλούς να αποβραχυκυκλώσουν τη φαντασία τους. Τουλάχιστον στον φανταστικό κόσμο επιθυμούν. Αλλού παπά ευαγγέλιο βέβαια ότι οι πλαστές επιθυμίες είναι ανεξαργύρωτες.
Υ. Υπόνοιες μεθέξεων, υπόγειες αυταπάτες, με άλλα λόγια τεχνάσματα λέξεων για να αγαπιόμαστε.
Φ. Φοβάται να γράψει εύστοχα. Αν χτυπήσει με επιτυχία τον τελικό στόχο το κείμενο του θα πεθάνει από ευγνωμοσύνη.
Χ. Χυδαία κείμενα. Κι αυτά ξεκινούν από μια ιδέα. Συνήθως πολλή μεγάλη για τον εαυτό τους και πολλή μικρή για αυτούς που απευθύνονται.
Ψ. Ψάξε στόχο, ειδάλλως τα πυρά σου θα είναι άστοχα. Αστόχησε ενσυνείδητα, πάντα ο στόχος δεν είναι αυτός που έχεις βάλει.
Ω. Ωραία πέρασα είπε αφήνοντας το βιβλίο που μόλις είχε τελειώσει στο κομοδίνο του. Το άλλο πρωί συνειδητοποίησε ότι είχε διαβάσει κάτι σημαντικό γιατί όλο το βράδυ είχε κάνει ανήσυχο ύπνο.

2 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...