KAINOTOPIO

KAINOTOPIO

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ας μην αγοράσουμε αύριο εφημερίδες

Οι εκδότες παρακάμπτοντας τη δημοσιογραφική απεργία 17 και 18 Δεκεμβρίου κυκλοφορούν ήδη από σήμερα το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας την πραμάτεια τους. Η πραμάτεια τους είναι μπαγιάτικη με ύλη που συγκεντρώθηκε πιθανώς εκβιαστικά ήδη από την Τρίτη και λίγο φρέσκο ρετουσάρισμα της τελευταίας στιγμής. Οι εκδότες ευελπιστούν ότι τελικά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους δημοσιογράφους η απεργία και θα επιτύχουν υψηλότερες από τις συνήθεις πωλήσεις, αφού τα "κυριακάτικα" φύλλα θα παραμείνουν στα περίπτερα τρεις αντί για μία μέρα. Στο χέρι μας είναι να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον απεργιακό αγώνα των δημοσιογράφων για τις συνεχείς απολύσεις συναδέρφων τους. Οι εφημερίδες είναι πάνω από όλα οι δημοσιογράφοι τους και όχι τα cd της Βίσση ή του Χατζιδάκι. Οι αισθητικές επιλογές στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν καμία σημασία. Να αντιληφτούμε την ευθύνη και τη δύναμη μας. Ας μην αγοράσουμε αύριο εφημερίδες.


Να ληφθεί υπόψη ότι δεν έχω καμιά άμεση ή έμμεση σχέση με το δημοσιογραφικό χώρο. Απλώς χθες στη γενική απεργία είδα το σφιγμένο βλέμμα ενός μεσόκοπου πιθανώς δημοσιογράφου της  "Απογευματινής των εργαζομένων" που έκανε διανομή της εφημερίδας των 130 απλήρωτων εργαζομένων στην "Απογευματινή". Δικαιούμαστε ένα πιο καθαρό βλέμμα. Να κάνουμε το ελάχιστο. Ας μην αγοράσουμε αύριο εφημερίδες.

http://freeapog.blogspot.com/

2 σχόλια:

  1. Οι δημοσιογράφοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους έτσι κι αλλιώς, οπότε ας απολυθούν όλοι τους κι ας κλείσουν οι εκδοτικοί οίκοι μια και καλή. Με τα περσινά της Βίσσης δεν θα πάει μακριά η βαλίτσα.

    Συμπαράσταση, θα μου πεις, στην εργατική τάξη, ναί βεβαίως μα όχι τόσο αδιάκριτα. Εάν αύριο δηλαδή απέλυαν και τους μπάτσους μαζικώς από τα πόστα τους (λέμε τώρα), θα συμπαραστεκόμασταν και σ'αυτούς;

    Eν ολίγοις, εάν στην συνείδηση του κόσμου ο δημοσιογράφος έχει φτάσει να εξισωθεί με τον πολιτικό ή με τον μπάτσο αφού έχει προ πολλού χάσει τον δεοντολογικό του κώδικα, ε, τότε είναι καιρός να χάσει και την δουλειά του.

    http://www.youtube.com/watch?v=558WGmJlz0Q

    http://www.youtube.com/watch?v=tXNJ3MZ-AUo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο πως το κειμενάκι μου οδηγείται σε μια αδιάκριτη συμπαράσταση όλων των δημοσιογράφων. Αλλά αυτό είναι και το πρόβλημα του συνθηματικού- προτρεπτικού λόγου, συνήθως γενικεύει. Αλλά και εσύ όταν λες πως οι δημοσιογράφοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, τους χαρακτηρίζεις όλους αδιάκριτα ως ανίκανους ή πλήρως δέσμιους των εκδοτικών συμφερόντων. Είχα προβάλει κι εγώ σε σχόλιο μου το video με τον εξοργιστικό Άγγλο- Πρετεντέρη. Η προτροπή μου έχει περισσότερο το χαρακτήρα της έμπρακτης αγανάκτησης για τα μπαγιάτικα κυριακάτικα φύλλα της…Πέμπτης, που ακυρώνουν στην πράξη μια απεργία που έχει βέβαια διάφορες πλευρές, ενδεικτικά: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=233806

    Εξάλλου μην ξεχνάμε πως από τα εκδοτικά συγκροτήματα δεν απολύονται μόνο δημοσιογράφοι αλλά και τεχνικό προσωπικό που απλώς κάνει τη δουλειά του χωρίς να υπηρετεί άμεσα εκδοτικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...