KAINOTOPIO

KAINOTOPIO

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Τα τσιγάρα είναι θεσπέσια

Σήμερα το πρωί αποφάσισα να κόψω το τσιγάρο. Αυτό συμβαίνει, να διευκρινίσω, χωρίς να μου έχει χτυπήσει κάποιο άμεσο καμπανάκι υγείας. Μέχρι πρότινος απλώς καθυστερούσα, όσο το δυνατόν περισσότερο, το πρώτο τσιγάρο της ημέρας. Η ουσία είναι ότι κάποια τσιγάρα είναι ζωτικά για μένα, όπως και για κάθε φανατικό καπνιστή, απλώς συνοδεύονται και από άλλα αδιάφορα ή μηχανικά ή αγχωτικά έτσι ώστε σου αναλογεί ένα ή δύο πακέτα την ημέρα χωρίς να το καταλάβεις. Στον πυρήνα της επιθυμίας μου, ακόμα και τώρα που εκφράζω την απόφαση μου να κόψω το τσιγάρο, θα με γοήτευε να έκανα μισό πακέτο την εβδομάδα ή το μήνα, χωρίς να παρασυρόμουν να αρχίσω το κάπνισμα κανονικά. Για να το πετύχω όμως αυτό, πρέπει πρώτα να σταματήσω να καπνίζω πλήρως για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποφάσισα να… δημοσιοποιήσω την απόφαση μου για να ξορκίσω την πιθανή αποτυχία.


Άλλωστε ολόκληρος συγγραφέας ο Richard Klein έγραψε ένα ολόκληρο εγκωμιαστικό βιβλίο για την συμβολική και ιστορική διάσταση του τσιγάρου στην προσπάθεια του να το κόψει. Ο ίδιος παρουσιάζει το βιβλίο του με τίτλο «Τα τσιγάρα είναι θεσπέσια» ως εξής: «Το να γράψω αυτό το εγκώμιο των τσιγάρων ήταν η στρατηγική που μηχανεύτηκα για να σταματήσω να καπνίζω-και σταμάτησα οριστικά! Πρόκειται συνεπώς τόσο για ωδή όσο και για ελεγεία για το τσιγάρο». Είθε να πραγματοποιηθεί και η δική μου ευχή! Αν δεν τα καταφέρω, τα scripta απλώς manent.

4 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία. Το βιβλίο του Κλάϊν το διάβασα πριν πολύ καιρό, αλλά το τσιγάρο δεν το κοψα. Όπως και να χει, το εγχείρημα είναι άξιο. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλή επιτυχία και από μένα που διανύω τον πέμπτο μήνα μετά από 23 χρόνια ...απολαυστικού καπνίσματος.
    όταν σου 'ρχεται να καπνίσεις , τηλεφώνα μου...
    είναι πακέτο , στην αρχή ... μέχρι να πάρεις τα "πρώτα" παραπάνω κιλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντώνη, ευχαριστώ για τη συμπαράσταση. Το βιβλίο του Κλάϊν το διάβασα και εγώ πριν πολύ καιρό και προφανώς δεν με επηρέασε άμεσα στην απόφαση μου να κόψω το κάπνισμα. Πάντα τέτοιες αποφάσεις, ανεξάρτητα αν θα τα καταφέρει κανείς, απηχούν κάτι βαθύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλτατε lemonostifti ευχαριστώ πολύ και εσένα. Εσύ είσαι ήδη πέντε μήνες μπροστά. Έμμεσα ίσως και να με επηρέασες. Τρέφω πάντως- ελπίζω όχι φρούδες- ελπίδες ότι δεν θα πάρω τελικά κιλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...